Naši novi online seminari

Formiranje konceptualnog modela u hidrogeologiji i geologiji

Ovo online predavanje sam snimio pre oko 3 godine ali smatram da je i dalje aktuelno pa sam ga postavio na web sajt GeoNauke.

Trenutno isključivo radim sa GeoModeller programom za geološko modeliranje i pravljenje konceptualnih modela za matematičko modeliranje podzemnih voda gde koristimo Groundwater Vistas. Možete me kontaktirati na podrska@advancedgwt.com za nabavku i/ili iznamljivanje ova dva vrhunska software.

Veštačko prihranjivanje akvifera (izdani) bunarima dvojne namene

Da li znas da u Sjedinjenim Americkim Drzavama postoji preko 500 bunara dvojne namene a takodje i u Holandiji, Kanadi, Izraelu...

Bunari dvojne namene imaju ulogu i prihranjivanja i crpenja vode iz akvifera a sa ciljem da se preraspodeli voda koje ima vise obicno tokom zime (kada se injektira u akvifer) i crpi iz akvifera kad je ima manje i kada je potrosnja veca (obicno leti).

Autor ovog online seminara, Dragan Kaludjerovic, radio je sa inzenjerom David Pyne, autorom knjige o bunarima dvojne namene na ovoj tematici i na ovom online seminaru su predstavljeni neki fundamenti ove tehnologije kao i projekti iz prakse a i razlozi popularnosti ove tehnologije - velike ustede u vodi i finansijama. 

© 2019 - GeoNauka

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon